Hopp til hovedinnholdet

Jeg er konstant bekymret og redd

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er konstant bekymret og redd. det er vanskelig å gå en dag uten å bekymre meg for noe, dette gjør at jeg aldri nyter en dag. har ofte vondt i hodet og mage, og noen få ganger hjelper ikke smertestillende piller. jeg gråter veldig lett, har høy hvilepuls (hjerte banker nesten fortere når jeg prøver å slappe av) derfor gikk jeg til legen og sa at jeg trodde jeg hadde angst eller led av det. ho sa at det ikke var noe å gjøre med dette. nå er jeg redd for å gå tilbake til fastlegen selv om problemene er mye verre. nå har jeg også lest meg litt opp og har funnet ut at jeg hele tiden tror jeg feiler en fysisk sykdom (mamma jobber i eldreomsorgen så hun testet meg for jerninnholdet i blodet mitt og noe annet) og etter dette har jeg trodd at jeg har hatt kreft og andre sykdommer, når jeg da las om angst sto det at de er ofte bekymret for død og ramming av sykdom, dette følte jeg traff veldig. trenger hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det og gå og bekymre seg, er slitsomt.  Det høres ut som du gjør det mye.  Det er klart det er noe å gjøre med det!  -men om fastlegen mente at det ikke er noen "piller" for det, så har hun kanskje rett.  Det handler om å ta tak i de tankene som nå surrer og går og stille kritiske spørsmål ved dem og prøve å tenke annerledes slik at det blir mindre av bekymringen.  Du kan lese litt om hvordan du kan forsøke å gjøre en endring selv i artiklene under.  Du kan også får råd i en artikkel som handler om å ta kontroll over bekymringen på kognitiv.no

Du kan gå tilbake til fastlegen din om dette med bekymringen vedvarer og forstyrrer mye.  Fastlegen skal ta det på alvor og gi deg hjelp.  Evt. kan hun henvise deg til psykolog.  Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom og ta en prat om dette der og få råd og veiledning.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser