Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med tvangstanker

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år som begynner 1. året på videregående til sommeren. Jeg sliter med tvangstanker, men har veldig lyst til å dra på utveksling 2. året på videregående. Dette har vært min drøm siden jeg var 9 år, men er det fortsatt mulig å dra på utveksling selv om jeg har disse plagene? Har lest litt på nettet, men finner liksom ikke noe svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du har lyst til å dra på utveksling, så er jo det mulig!  

Hvor store plagene med tvangstanker er og hva de handler om, vet jeg jo ikke, men det vet du.  -Du jobber kanskje også med å håndtere problemet?  Det er jo god hjelp å få med sånne problemer og god mulighet for at det skal være et mindre plagsomt problem.  Hvis du ikke allerede får hjelp av noen, så kan det være lurt å få det nå, slik at du har et "verktøy" og kanskje også har blitt bedre til du skal dra.  Du kan prate med en psykolog i kommunen (Kontakt gjerne helsesøster på skolen eller på Helsestasjon for ungdom for å få vite hvordan du kan få hjelp).  Du kan også prate med fastlege om dette eller du kan få time hos en privatpraktiserende psykolog. Der må du i tilfelle betale for timene, men kanskje det er noe foreldrene dine kan hjelpe deg med?

I artikkelen "Kaos i hodet og følelser som koker", kan du lære litt om hvordan du kan forsøke å jobbe litt med de tankene som prøver å kontrollere deg og følelsene dine.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser