Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så sliten og lei meg for tiden og klarer å såre dem jeg elsker mest. Kan jeg være deprimert?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har det ikke så greit fortiden! Sliten, lei meg ofte og tar hele tiden ting feil og overreagerer!! Jeg klarer å såre dem jeg elsker mest! Mamma mener jeg er deprimert og må stikke til psykolog! Men jeg er redd og har egentlig ikke lyst ! Men tenker kanskje jeg kan prøve! Noe forslag ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det kan høres ut som en god ide å finne noen du kan prate med for å finne ut av hvorfor du føler deg sliten og lei deg og ofte overreagerer overfor de du er glad i.

Det er ikke noe godt å ha det sånn. Det er mulig at du er deprimert men det kan også være andre grunner til at man har det som du har det. Hvis man f.eks. er sliten og føler seg stresset over lengre tid kan man også få den slags symptomer uten at man nødvendigvis er deprimert. 

De gangene du føler at du har overreagert eller latt ting gå ut over dine nærmeste kan du prøve å snakke med dem om det så ærlig og åpent som mulig. Med en gang du merker at du føler deg urimelig overfor dem kan du hente deg inn igjen og beklage. Du kan kanskje prøve å kjenne etter hvorfor det ble som det ble og gi en forklaring men at du ikke mente at det skulle gå ut over dem. Jeg har lagt ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke Helsestasjon for Ungdom der du bor. Dette er et gratis tilbud for ungdom opp til 20 år, noen steder opp til 25. Her jobber det helsesøster og lege, ofte også psykolog og andre yrkesgrupper. Du kan også be legen din om en henvisning til psykolog.

Det kan føles skummelt å skulle gå til psykolog eller helsesøster for å prate om hvordan man har det men de aller fleste synes det er en positiv opplevelse. De du møter vil bestrebe seg på å være varme og imøtekommende og vil gjøre sitt beste for å prøve å forstå deg og hjelpe deg.

Lykke til videre! Det er god hjelp å få for de tingene du sliter med og det er lurt å ta tak i ting så tidlig som mulig før det blir alt for tungt og tøft.

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser