Hopp til hovedinnholdet

Pappa skjønner meg ikke, BUP funket ikke og mamma døde for to år siden. Jeg er deprimert og føler at alt er fælt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år (blir 15). For snart 2 år siden så døde mamma. Nå bor jeg med pappa. Pappa skjønner meg ikke og han kan være ganske sint til tider. Jeg har vært noen turer på BUP (barne og ungdoms psykiatri) men det funker ikke. Føler at alt er fælt og ingenting er positivt lenger. Jeg er diagnoser deprimert. Jeg er nesten aldri på skolen lenger, jeg har ikke energi, og det hjelper ikke akkurat at pappa kjefter på meg.. Jeg har selvskadet og hatt selvmordstanker mange ganger, jeg har det ikke bra med meg selv eller hjemme akkurat nå. Føler ikke at livet mitt har noe mening lenger. Jeg er bare så sint og skremt og frustrert!!! Ja egentlig alt på en gang!!! Jeg vet ikke om dere skjønner men alt er bare rot og ja rett og slett bare styr, og jeg vetikkehelt om jeg klarer dette så mye lengre. Hva skal jeg gjøre???? Håper på svar. -H

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Det er lett å forstå at du har det vanskelig, både med deg selv og hjemme, på bakgrunn av hva du skriver. Og kanskje er å gå med alt dette helt alene, kanskje enda mer strevsomt? Du skriver at pappaen din ikke skjønner deg, og at BUP ikke funket. Jeg blir opptatt av om du har noen andre voksenpersoner rundt deg som du har tillit til og som du kunne pratet med, har du for eksempel noen slektning, venner eller naboer du stoler på? Jeg vil også oppfordre deg til å oppsøke helsehjelp. Alternativer er helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. For at du skal kunne få det bedre er det viktig at du ikke blir gående med hvordan du har det alene.
 
Du skriver også at moren din døde for nesten to år siden, har du fått snakket med noen om sorgen og savnet etter henne? Du skriver ikke hva hun døde av, men dersom det skulle være kreft vil jeg råde deg til å sjekke om Kreftforeningen har såkalt "treffpunkt" gruppe i kommunen hvor du bor. Dette er en møteplass for barn og unge mellom 6-16 årsom har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen. Du kan naturligvis snakke om dette med både helsesøster, helsestasjon for ungdom og fastlege også.
 
Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise