Hopp til hovedinnholdet

Han lurer på om han voldtok henne.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Når eg var 16 (og jomfru), ble eg med ei jente som er 3 månadar eldre enn meg heim. Vi går i samme klasse, vi snakka litt i lag, og fant ut at me hadde kjenslar for kvarandre. Da vi kom heim til henne, lå vi i samme seng. Eg snek fingrene inn i trusa hennes, og ho trakk i hånda mi. Var usikker på kva ho mente. Verken ho eller eg turte å si noko. Så stakk eg fingrene inn i hennes vagina og til slutt nesten hele hånda (i flere timer) før hun sa "Au!". Etter det har ho unngått meg. Voldtok eg ho? No som eg har lest masse om korleis ein skal oppføre seg i forhold til jenter, forstår eg at eg har gjort noko veldig dumt. Og nå er eg redd for å være intim med ei jente. Ein venn av meg sa han hadde hørt at vi hadde sex fra nokon andre. Burde eg fortsatt være bekymra? Ho har hvertfall kjærast no, så hun er ikkje særlig skada.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no. Og flott også at du reflekterer rundt det om du har voldtatt den jenta du var med. Det er vanskelig å vite i sånne situasjoner. Det er generelt en god regel å ta utgangspunkt i at man skal be om eller vente på et "ja" heller enn å vente på et "nei". Dersom det ikke blir samtykket til å være seksuell, så er det per definisjon et overgrep. Et overgrep kan være vondt og vanskelig både for overgriper og "offer".

Når det er sagt, så er det ikke sånn at det du og den jenta var i, var en så uvanlig situasjon når man er ungdom og uerfaren. Det er vanskelig å vite helt hvordan man skal oppføre seg og  hva man skal si og gjøre når man er i en intim situasjon med andre. 

Du sier at jenta det gjelder nå unngår deg. Og at hun nå har en kjæreste, og at du tenker at ikke hun sliter så mye med det som skjedde, men at du derimot sliter med å være intim med en jente. Det er med andre ord heller du som sliter med det som har skjedd. 

Kanskje kan det være en ide å forsøke å snakke med jenta om det som skjedde? Spør henne om hun har tenkt på det på den måten som du har. På den måten får du vite helt sikkert hva hun tenker om det som skjedde. Da får dere begge mulighet til å legge ting bak dere. Kanskje kan det hjelpe henne om hun sliter med det som skjedde mellom dere, og mest sannsynlig vil det hjelpe deg.

Det kan også være en ide å snakke med for eksempel helsesøster på den skolen du går på. Hun kan hjelpe deg å reflektere rundt det som har skjedd, og hvordan du skal kunne komme deg videre i det arbeidet. Ved å få litt hjelp i det kan du finne ut hvordan du kan bli en god og trygg person for andre å være seksuell med, men også hvordan du kan være bra med deg selv. Det er viktig å være god med seg selv også!

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser