Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en del problemer med følelser, tanker og selvskading. Bør jeg høre på vennen min og snakke med helsesøster? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14, snart 15 år. Jeg har hatt en del problemer med følelser, tanker og selvskading. En venn av meg har sagt at han skal ta meg med til helsesøster.. men jeg vet ikke om jeg klarer å holde ut det å forklare alt til henne... Vennen min sa at han kunne være der hele tiden.. men vet ikke om jeg orker alle spørsmålene... Bør jeg høre på vennen min? Bør jeg bli med han..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du har hatt en del problemer og en venn har sagt han vil du skal bli med til helsesøster. Du lurer på om du klarer å forklare alt for henne. Først vil jeg si at det er fint at du har en venn som ønsker å være med deg og som vil hjelpe deg til å få det bedre! 

Helsesøster er en du kan snakke med om alt. Hvis du ikke vil forklare alt kan du skrive ned litt på forhånd som du kan ta med til helsesøster. Hun er vant til å prate med ungdom hele tiden om vanskelige ting, og jeg er sikker på at dersom du har skrevet ned noe vil hun kunne hjelpe deg med å fortsette samtalen. 

Jeg syns du er modig og viser styrke som ønsker å søke hjelp. Husk det :) 

Ofte tar det mer energi å gå og tenke på om man skal snakke med helsesøster enn å gjøre det. Prøv å bestemme deg for en prat. Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser