Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være i bedre humør rett før man tar sitt eget liv?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg hadde en venn som bestemte seg får å ende sitt eget liv, men det jeg lurer på er om det er "normalt" å blir glad eller lykkelig (kanskje og ta litt hardt i, men har var i bedre humør) sånn rett før? siden han virket så fornøyd bare dagen før, så jeg lurer på om det er normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Først vil jeg bare si at det er utrolig trist å høre at vennen din valgte å ta sitt eget liv. Han må ha hatt det veldig vanskelig og det må ha vært tøft for deg å oppleve at en som sto deg nær gikk bort på en slik måte. 

Det er vanskelig å si noe om hvorfor vennen din virket mer glad og fornøyd i tiden rett før han tok sitt eget liv. Jeg har ikke hørt om før at dette er "normalt" eller vanlig.

Det som kan være mer vanlig er at man kan svinge mellom å ha det veldig tungt og vanskelig i visse perioder og mer optimistisk og energisk i andre perioder. Dersom man har hatt en opptur og følt at man er på riktig vei for deretter å få en skikkelig nedtur så kan det være "dråpen" som får det til å renne over for en del som da ikke orker å gå inn i "nok en nedtur" med den skuffelsen og smerten det innebærer.

Jeg håper du har noen rundt deg du kan snakke med om dette og ting du kjenner på i etterkant av at han har gått bort. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller gå til Helsestasjon for Ungdom

Lykke til!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser