Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg tom og uelsket. Trøster meg med røyk og whisky 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

I det siste årene har det gått dårlig når det gjelder forhold til jenter, jeg har ikke motivasjon til å få gode karakterer og resultatet av det gjør at jeg ikke får læreplass, alle vennene mine har læreplass og en plan for fremtiden + bra forhold til jenter. det er ikke sånn at jeg ikke får jenter, er bare at jeg ikke klarer å ha et langtids forhold med de, så sitter jeg for meg selv og lurer på hva faen jeg skal gjøre med fremtiden. Av og til får jeg rett og slett ikke sove. Da ender det med at jeg går på en liten fjellhaug for meg selv veldig sent om natten hvor jeg ofte drikker whisky og tar meg en røyk, ikke fordi jeg synes synd på meg selv, men fordi av en eller annen grunn hjelper det meg. Jeg føler meg tom og uelsket egentlig, jeg har mange venner og en bestevenn som stiller opp for meg hele tiden, men han er ikke den typen som klarer å hjelpe en person som meg i en slik situasjon som jeg er i nå. Jeg vill heller ikke åpne meg for foreldrene mine, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Du forteller om et savn av at et forhold skal vare og kjenner deg litt ensom blant annet fordi du savner det.  Du har venner og familie, men føler deg allikevel ensom og uelsket.  

Det er jo slik at det er en normal følelser som kan komme, det du beskriver, men det kan være tung for det, og særlig hvis det varer over tid.  

Det å ha innhold i livet som føles meningsfullt, er en viktig ting for å føle seg bedre.  -Du skriver også noe om dårlig skolemotivasjon og dermed dårlig mulighet for gode karakterer og lærlingeplass.  -Alt henger jo sammen.  -Det gjør at det kan føles som en negativ spiral med alt du nevner.  -Det at alt henger sammen kan også være en bra ting, for det betyr at hvis du får til en endring på NOE, kan det dra med seg en positiv endring på noe annet også.  

Når du ser på hele situasjonen din, er det da NOE du tenker at du selv har mulighet til å gjøre noe med?  -Jeg er helt sikker på at det er det.  Du har et valg.  Ta et godt valg om en endring som du ser kan ha effekt.  

Så handler det også om å forsøke å endre litt på tenkningen som gjør det oppgitt.  Dette kan du lese mer om i artikkel under.  

-Og venner skal man ikke undervurdere.  Om du forteller litt mer til en god venn om hvordan du føler det og hva du trenger støtte til, har han mulighet til å gi deg det. -Vær tydelig i bestillingen av hva du trenger.  -For eksempel at du trenger en som heier på deg på å gjøre litt mer lekser, trene eller noe annet.  

Se flere råd i artikler jeg legger ved.  Du kan få det bedre.

-Og noen ganger er det lurt å få litt støtte på veien.  Kanskje kan du ta en prat med en voksen som kan støtte deg.  Noen hjemme, en lærer, helsesøster eller en annen.  -Det finnes Helsestasjon for ungdom og skolehelsetjeneste de fleste steder.  Der finner du folk å prate med.

-Og whisky og røyk gir nok dessverre bare en helt midlertidig lindring (sløving) av tanker og følelser og er en lite hensiksmessig LØSING av problemene.

Ha det godt og lykke til med å ta tak i det som er vanskelig nå! Du er viktig og verdifull og verdt å bli elsket for den du er!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser