Hopp til hovedinnholdet

Mine foreldre har skade meg mentalt og fysisk. Jeg kutter meg og har spiseforstyrrelser. Burde jeg snakke med noen? Hvem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Min mor sa at ingen liker meg, min far sier at verdene hadde hvert bedre uten meg. Alle mine søsken hater meg. Jeg føler at jeg ikke kan si dette til noen venner eller lærere. Jeg pleier å kutte meg veldig ofte, jeg har vurdert selvmord. Det føles ut som jeg må male på et falskt smil vær dag får å tåle den tøffe verden vi bor i. Jeg har en alvorlig spise forstyrrelse, men ingen bryr seg om min helse. Mine foreldret har skadet meg mentalt og fysisk. Jeg blir slått hjemme. Jeg får ikke lov å være med venner, og de gir meg aldri det di har lovet meg. SÅ MIT SPØRSMÅL ER BURDE JEG SNAKKE MED NOEN? OG HVIS JA HVEM??!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Du beskriver forhold hjemme som er både alvorlige og bekymringsfulle, og jeg vil på mitt sterkeste råde deg til å snakke med noen! Du kan snakke med eksempelvis helsesøster på skolen hvor du går eller kontakte barnevernstjenesten i kommunen hvor du bor. Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, omsorgssvikt og overgrep. Å ringe dit er gratis og de kan hjelpe deg å finne hjelp hvor du bor.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser