Hopp til hovedinnholdet

Redd for å være alene

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg veit egentlig ikke hvordan jeg skal forklare dette, men jeg blir veldig redd om kvelden/natta, altså når det blir mørkt. Jeg liker ikke å være alene hjemme, det er greit hvis jeg er alene om morgen, men hvis det blir mørkt så får jeg rare tanker, føler at noen ser på meg. Noen ganger så snur jeg hodet for å se om noen er står bak meg, selv om jeg veit at det er ingen bak meg. Jeg får skumle tanker hvis døra til toalettet er åpent eller alle andre rom. Jeg lukker alle dørene i huset før jeg sover. Jeg var ikke sånn før, helt til jeg flytta ut sammen med søsteren min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Mange som flytter hjemmefra opplever ofte at de blir mer bekymret enn de har vært før. Det er veldig vanlig å gå gjennom perioder der man er redd for ting man ikke har vært redd for før, eller tenker skumle tanker. Skumle tanker har også en evne til å vokse seg store og veldig skumle når de ikke blir pratet om.

 

Har du fortalt om redselen din til noen før? Kanskje det kunne vært fint å snakke med noen, for eksempel søsteren din?

 

Om du føler at redselen din er så stor at den ødelegger eller tar over hverdagen kan det kanskje være en ide å snakke med noen profesjonelle om det? Helsestasjon for ungdom har profesjonelle sosionomer, sykepleiere og psykologer som har erfaring med nettopp sånne tanker.  Dersom det ikke er en helsestasjon i nærheten der du bor kan du kanskje snakke med fastlegen?

 

Mange som opplever frykt og skumle tanker erfarer at frykten og tankene blir litt mindre når man setter ord på dem.Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser