Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14 år, som har sliti på skolen i 9 år nå. jeg har nettopp flyttet og begynt på ny skole. dette tar tid å vende seg til, men jeg klarer det ikke.!! Jeg har drevet med selvskading i 1 1/2 år nå, g prøvd selvmord. Ender bare opp på sykehus med skader. Har vært på BUP og masse dritt, men ingen ting hjelper. Hva kan jeg gjøre?? Jeg ønsker jo ikke egentlig å skade meg selv, men det bare blir sånn! Trenger seriøst hjelp! Hva skal jeg gjøre?? Jente 14år.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 14år.

Du forteller ikke hvorfor ikke BUP ikke hjelper. Det å skade seg selv handler oftest om å håndtere uutholdbare følelser. slike følesler går desverre ikke så lett vekk av seg selv. Selv om det er kjempevondt og vanskelig å snakke om dem så er det viktig å gjøre nettopp det. Det som også er skummelt er at selvskading kan være vanedannende. Til slutt så husker man ikke hvorfor, men man må bare gjøre det. Dette er en kjempe farlig ting å holde på med. Det som er viktig at du tar deg selv på alvor og forteller hvordan du har det til de som skal hjelpe deg det er vanskelig å hjelpe hvis du holder tilbake. Det kan være kjempevanskelig å sette ord på alt og det kan kanskje være lurt å skrive det ned slik at du slipper å si det høyt.
en viktig ting er at når du har holdt på så lenge som du har er det en god sannsynlighet at du er blitt litt avhengig. da er det viktig at du ikke gir opp på deg selv. Du må prøve å holde ut. Hver gang du bestemmer deg for å slutte er ett lite skritt nermere å greie det. Kanskje det å være innlagt en stud er det som skal til. Ha tro på deg selv!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er det aldersgrense på prevensjon?