Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor i en omsorgsbolig.. blir snakket til som om jeg var dum.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg bor i en omsorgsbolig. De som jobber der snakker til meg som om jeg skulle vært et barn. Det virker også som de tror at jeg er dum, for føler også at de prøver å heve seg over meg ved å vise at det er de som er de voksne og fornuftige. Jeg føler at jeg ikke er voksen i deres øyne, og jeg syns det er trist for jeg vil også bli behandlet som en voksen. Har prøvd å ta det opp med noen der, men møtte ingen forståelse. Fikk bare til svar at det er sånn det er. Jeg har Asperger, men vil tro de fleste andre ser på meg som en normal person, virker hvertfall sånn når jeg snakker med andre utenfor der. Hva skal jeg gjøre? Jeg orker ikke å bli behandlet på denne måten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du opplever at de voksne på omsorgsboligen snakker nedlatende til deg, og lurer på hva du kan gjøre med dette.

Det kan være lurt at du skriver ned de tingene du opplever som vanskelig, og at du også skriver ned eksempler på episoder. Det er også lurt at du forsøker å beskrive dine følelser rundt dette.

Du kan be om et møte hvor du legger frem de punktene du har skrevet ned. Kanskje kan det være at de som jobber der ikke mener å ha en slik tone, men at du likevel opplever det slik. Du er likevel voksen og skal derfor bli hørt og respektert.

Ring gjerne alarmtelefonen på 116111 om du ikke får til å følge opp alene og derfor vil snakke med noen om dette.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til helse- og omsorgstjenester

Tannlege

Alle har rett til nødvendige helse- og omsorgstjenester. Trenger du hjelp til helsetjenester eller til å klare deg i dagliglivet? Henvend deg til kommunen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern