Hopp til hovedinnholdet

Trenger hjelp - lang ventetid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt med psykiske plager de siste årene (depresjon, selvtillit, vanskelig forhold til mat og kropp). Jeg har aldri kommet så langt at jeg hadde fått hjelp, men vil gjerne få det. Jeg har snakket med helsesøster og hun sendte henvendelse til BUP, men da var ventetiden så lang at jeg backet ut. Synes det er ille å måtte vente i flere måneder. Jeg vil virkelig bli bedre og få hjelp, men vet ikke helt hvor jeg skal henvende meg. Jeg tror en samtalegruppe hadde vært bra, eller bare å få snakke med psykolog flere ganger over lengre tid. Hilsen jente på 17

 

Svar
Hei


takk for brev. Vi er helt enig at det er for ille at du må vente i flere måneder for å få hjelp. Kanskje litt dumt at du gitt opp BUP likevel. Mange kommuner er klar over dette problemer og har derfor opprettet lavterskeltilbud rundt omkring. Det fins også en kommune psykologordning i mange kommuner. Har du sjekket ut om det fins der du bor?

Helsesøster kan hjelpe deg. Mange helsestasjoner for ungdom ansetter fagfolk med annen bakgrunn som for eksempel sosionomer eller psykologer. De kan også gi tips på grupper. Håper dette var til litt hjelp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser