Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jeg så sint og trist hele tiden?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Eh..jeg hater virkelig å måtte be om hjelp.. Så dette er sykt flaut for å være ærlig. Men samme det. Jeg holder seriøst på å sprekke snart. Jeg lurte på om du/dere har noen forklaring på hvorfor jeg er så sint og trist hele tiden??Jeg har vært deprimert før, og det føles vel litt som det nå. Men denne gangen er jeg bare så utrolig sint hele tiden. Jeg vet ikke hvorfor en gang. Det trenger ikke å være noe som har utløst det. Noen kunne bare spurt meg et enkelt spørsmål (som for eksempel: "Blir du med en tur på senteret?"), og jeg kan bli dritsinna. Det er som om en bryter i hodet mitt bare blir slått på, og det er så rart..fordi jeg vet ikke hvordan jeg skal takle det sinnet, så jeg bare må kjefte på den personen. Og jeg vil jo ikke være sånn.. Jeg mener det ikke. Jeg bare må slippe ut sinnet på en eller annen måte. Men jeg vet jo at det selvsagt er feil måte å håndtere det på, fordi jeg sårer jo bare de rundt meg.Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare alt sammen. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Så flott at du skriver til oss med det du lurer på selv om du synes det er veldig flaut og vanskelig å be om hjelp. Det er tvert imot en veldig bra og modig ting å be om hjelp. På den måten kan du kanskje finne måter du kan komme deg videre på sånn at du slipper å ha det som du har det nå. 

Det er ikke så lett alltid å vite hvorfor man føler som man gjør, spesielt i den alderen du er nå hvor hormonene herjer i kroppen og man forandrer seg mye på kort tid. Det at du føler at du reagerer med sinne i situasjoner hvor du ikke egentlig er sint kan handle om at hormonene svinger men det kan også være noe med situasjonen som gjør deg trist eller utrygg og som gjør at du reagerer med sinne. 

Ved å klikke her så kan du se en liten filmsnutt som handler om følelser og at det ikke alltid er så lett å vite hvordan man har det og hva man skal gjøre for å få det bedre. Den har noen fine tips og råd.

Hvis du tidligere har vært deprimert så kan det hende at dette kan ha noe å si for hvordan du har det. Depresjoner kan komme og gå i perioder og da er det ekstra viktig å be om hjelp og få støtte fra de rundt deg. 

De gangene du opplever at du blir sint uten grunn kan det være lurt å be om unnskyldning og bare forklare at det kom ut litt feil og at du egentlig ikke mente det sånn. Jeg er sikker på at mange av vennene dine også kan kjenne seg igjen i det å være emosjonell og sint uten grunn og sikkert viser forståelse.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen eller du kan gå til Helsestasjon for Ungdom. Det er et gratis tilbud som finnes over hele landet. Her jobber det helsesøster, lege, ofte også psykolog og andre yrkesgrupper. De som jobber der er vant til å snakke med ungdommer om alt mulig og du trenger ikke henvisning fra lege.

Jeg håper du fikk svar på det du lurte på og at ting ordner seg for deg.

Lykke til!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser