Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært deprimert i sommer og er redd angsten kommer tilbake når skolen starter. Jeg trenger hjelp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg må bare si noe og det er at jeg ikke har hatt det noe bra i sommer. Jeg har vært veldig deprimert og jeg har ikke vært så mye med vennene mine.. Jeg har bare hatt lyst til å stenge meg selv inne på soverommet og gråte til jeg sovner, fordi søvn er det eneste som gir meg ro. Etter at skolen sluttet har jeg ikke hatt angstdrømmer men jeg er redd for at når skolen starter så kommer angsten tilbake. Jeg har ikke fortalt noen hvordan jeg har det. Når mamma og pappa spør så sier jeg bare at jeg har det fint. Men jeg har det ikke fint. Noen dager er jeg så deprimert at jeg bare vil dø.. Jeg vet ikke om det går an å svare på dette, men jeg håper jeg kan få litt hjelp kanskje? Beklager for dette "spørsmålet", det ble helt rotete, men jeg håper dere skjønte noe av det.. Hilsen jente 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!
Det er leit å lese at du ikke har hatt en god sommer, og at du bærer på hvordan du har det helt alene. Jeg synes det er fint at du tar kontakt med oss, og jeg vil rose deg for å ha tatt det første steget: nemlig å ha delt med noen hvordan du har det! Jeg vil råde deg til å fortsette og dele. Du skriver at du ikke har fortalt noe til foreldrene dine, men hva med å starte med en samtale hos helsesøster eller på helsestasjon for ungdom? De er vant til å snakke med ungdom om både det å kjenne seg nedfor / deprimert, angst og selvmordstanker. Noen ganger kan man tenke at man er den eneste i verden som har det på måten du beskriver, sannheten er heller den at det er ganske så vanlig å kunne kjenne seg både langt nede og engstelig. For å få det bedre er det allikevel lurt å snakke med noen så man kan få hjelp til å sortere i tanker og følelser. Jeg legger også ved artikeler som kan være nyttige i forhold til hvordan du kan hjelpe deg selv.
Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser