Hopp til hovedinnholdet

Gutt 20, sliter med følelsene etter å ha kræsjet bilen

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 20 Sliter litt med følelsene mine, jeg har kræsjet bilen min 2 ganger i løpet av året jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? det sitter i og synes det ikke er gøy prøver å la være å tenke på det men det nytter ikke får alltid høre det av min far og andre kjente. Hva skal jeg gjøre? Har prøvd å gitt beskjed men det går ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det er leit å høre at du har vært så uheldig at du har kræsjet bilen din to ganger. Det var sikkert ikke greit for deg å oppleve dette, og da er det nok ekstra vanskelig at du stadig bli minnet på det. 

Har du prøvd å fortelle faren din og andre som nevner det hvordan det er for deg å stadig bli minnet om det som skjedde? Det kan jo hende de ikke tenker seg om, eller at de rett og slett selv tenker mye på det eller er bekymret for deg. Du sier du har prøvd å gi beskjed. Jeg vet ikke om du har forklart at du faktisk sliter med å legge dette bak deg, men hvis du ikke har sagt det kan det hende at det hjelper å prøve å være så ærlig. Du kan få flere tips her

Det er slik at når vi opplever dramatiske og skremmende ting, så kan vi få reaksjoner på dette selv lenge etter at selve hendelsen er over. Noen ganger kan det være slik at kroppen går i full beredskap bare ved en liten påminnelse om det som skjedde. Jeg vet ikke om det er slik du har det, men det er i hvert fall ikke uvanlig.

Dersom du merker at hendelsene med bilen stadig kommer tilbake til deg, eller at du tror du er er anspent, redd eller stresset på grunn av disse hendelsene, så skal du vite at det er god hjelp å få. Det trenger heller ikke å ta så lang tid å få det bedre dersom du får riktig hjelp. 

Du kan snakke med fastlegen din om det, og at du ønsker hjelp. Legen vet hvilke tilbud som fins der du bor, og kan tipse deg om hva som passer. Du kan også lese her om ulike øvelser du kan prøve for å takle minnene om det som har skjedd. Noen ganger merker man ikke at slike øvelser virker med en gang, men ikke gi opp og prøv litt forskjellig, så kommer det nok til å fungere. 

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke alltid lett å være til

Jente tenker (colourbox.com)

Livet kan by på gode og mindre gode opplevelser. Psykiske opp- og nedturer er en del av livet. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser