Hopp til hovedinnholdet

Savner skikkelig stedet der vi pleide og feriere. Hvordan kan jeg tenke mindre på det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig mye med en slags "sorg" over et sted vi pleier å feriere til hver sommer,og årets tur dit har vært.Greia er at jeg savner stdet og alle folkene der så veldig veldig mye,og lurer på om dere har noen tips til hvordan jeg kan tenke mindre på det? Tenker på stedet og folkene der stort sett hver dag,og ja..savner stedet ufattelig mye.Håper dere kan hjelpe meg med noen tips til hvordan jeg kan tenke/hva jeg kan gjøre for å tenke og savne stedet mindre.Takk for svae!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er nok ikke så uvanelig at du savner dette stedet og menneskene ettersom du har vært vant til å være på ferie der. Jeg oppfatter det som at du fremdeles drar dit hver sommer, men at du allerede har vært der i år.

Det kan føles tungt å dra fra steder, mennesker og situasjoner hvor man trives godt og det er ikke unormalt og føle at det er litt tungt å komme tilbake til hverdagen igjen. Slik er det nok for mange når de er ferdig med ferien eller kommer hjem fra en tur hvor da har hatt det veldig fint. Prøv heller og tenk på det som noe postitivt. Som regel er mye av det som er fint med å ha ferie eller å være på et feriested det at det ikke skjer hver dag. Det er noe man ofte gjør en eller to ganger i året. Litt av det som gjør det hyggelig er at det er et avbrekk fra hverdagen. Prøv heller å sett pris på de fine minnene du har derifra og gled deg til nestegang du får komme tilbake.

Når det kommer til savnet etter menneskene finnes det kanskje måter dere kan holde kontakten resten av året på? Kanskje gjennom å snakke sammen på sosiale medier? Det kan jo være at det føles godt å holde litt på kontakten året igjennom. Dere kan jo for eksempel snakke om hva dere har opplevd sammen i løpet av sommeren og på den måten gjenoppleve noen av de gode minnene.

Prøv også å tenk igjennom de tingene du liker med å være hjemme igjen. Hvilke ting er det du driver med ellers i året som du liker å gjøre? Det er helt sikkert postitive sider ved å være tilbake i hverdagen også, det gjelder bare å fokusere på det du trives med. Prøv å være sammen med de vennene du liker å være sammen med når du er hjemme og finn på ting med de som du syntes er morsomt. Prøv å aksepter at hver eneste dag ikke kan være ferie, men at man kan gjøre det beste ut av det som skjer ellers i året likevel.

Jeg håper dette var litt til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser