Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få kontakt med psykolog uten å gå til fastlegen først?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan få kontakt med psykolog uten å må dra til fastlegen først? Om det er i det hele tatt mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Mange kommuner har psykolog ansatt hvor det skal være lett å komme inn for å få samtaler. Du kan finne ut av det ved å lese på hjemmesiden til kommunen du bor i eller du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for Ungdom. Dette er et gratis tilbud hvor det jobber helsesøster og lege, ofte også psykolog og andre faggrupper.

Dersom du skal viderehenvises til BUP må psykolog eller lege henvise deg dit.

Det finnes også privatpraktiserende psykologer man kan gå til men da må man betale for dette selv. Du kan finne frem til dem ved å lete på internett der du bor.

Mange har god nytte av å snakke med helsesøster om ting de sliter med. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom om psykiske plager og er lett tilgjengelig.

Lykke til videre!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser