Hopp til hovedinnholdet

Jente (17) ønsker å kontakte psykolog.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, må jeg kontakte fastlege eller lignende for og få kontakt med psykolog innen bup eller lignende? har hatt langt og vanskelig år og trenge noen og snakke med, men sliter med og kontakte fastlegen min og helsesøster for og få hjelp. Er det andre muligheter som gjør at jeg kan kontakte en psykolog?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du ønsker å få kontakt med psykolog fordi du har hatt et vanskelig år. Jeg synes det er veldig bra at du ønsker en å prate med og tar kontakt med oss for å få hjelp til det.

Det stemmer at du kan bli henvist via fastlegen din. Du kan også gå på helsestasjon for ungdom der du bor. Mange steder jobber det psykolog der som kan hjelpe deg eller du kan få råd av helsesøster om hvilke andre steder du kan komme i kontakt med psykolog.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser