Hopp til hovedinnholdet

Jeg går opp i vekt uansett hva jeg gjør, men ønsker og bli tynn. Alle rundt meg sier jeg er tykk og det ødelegger meg som person. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går opp i vekt uansett hva jeg gjør men ønsker og bli tynn. Alle rundt meg sier jeg er tykk og det ødelegger meg som person. Det er mange klær jeg vil gå med men som jeg ikke kan gå med fordi jeg har for stor mage. Veninna mi sier at henne er tykk ho er ganske tynn og da blir jeg bare enda mere deppa enn det jeg er fra før av. Takk på forrhond ☺

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du går opp i vekt uansett hva du gjør, og at alle rundt deg sier at du er tykk. Det er vondt å høre at du får slike kommentarer, og det er helt riktig at dette ødelegger hvordan du ser på deg selv. 

I tenårene skjer det store endringer med kroppen, og det er vanlig at man kan oppleve utrygghet rundt disse endringene. Når man får kommentarer om sitt eget utseende tenker man raskt negativt om seg selv også. Man kommer inn i en negativ tankegang som gir negative følelser som å være trist, skuffet og lei seg. Det finnes noe du kan gjøre selv for å endre på tankene når de tar mye plass og selvfølelsen kjennes elendig, og det finnes også flere du kan prate med om disse følelsene. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser slik at du kan få det bedre. Jeg råder deg til å snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det.

Minn deg selv på at ingen skal være like. Se deg rundt og se at alle har sin kropp som er unik for hver enkelt. 

Legger ved noen aktuelle artikler du kan lese.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser