Hopp til hovedinnholdet

Sliter ekstremt med selvfølelsen, hva bør jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente som sliter ekstrent med selvtilitten. Jeg føler meg tjukk, har små tenner, lite annsikt, rare øyne, stygt hår, og ja.. Jeg har slitt med selvskading (før) og spiseforstyrrelser. Ingen vet om det og jeg vil helst ikke fortelle noen heller. Foreldrene mine er veldig åpne, men jeg føler ikke at dette er noe jeg vil at de skal bekymre seg for. På skolen har ingen fått det med seg (tror jeg) og foreldrene mine vet bare om at jeg ikke spiser. Hva mener dere jeg bør gjøre? Trenger råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Selvtillit og selvfølelse er to begreper som brukes mye om hverandre, de betyr allikevel forskjellige ting. Selvtillit er ofte knyttet til prestasjoner, eksempelvis å være god i fotball, mens selvfølelse handler om om egenverdi, om man føler seg verdifull og om man er glad i seg selv. På bakgrunn av hva du skriver lurer jeg på om det er selvfølelsen du strever med? Du lurer på hva du kan gjøre, og jeg har lagt ved en artikkel som kan være nyttig i forhold til hva du kan gjøre selv når det gjelder selvfølelsen. Angående spiseforstyrrelser, som jeg vil anta at kan henge sammen med lav selvfølelse og muligens en måte å mestre denne på, vil jeg råde deg til å ta kontakt med helsesøster.
 
Vennnlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser