Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan finne ut at jeg har gått til behandling?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei dere! Først og fremst; tusen takk for alle gode svar dere gir. Svaret en av dere ga meg, fikk meg for noen år siden til å tørre å snakke med helsesøsteren om det som var vondt. Nå har jeg kommet meg over på høyskolen, og tror jeg har kommet til det punktet hvor jeg må oppsøke skolepsykolog. Men jeg er litt redd for at dette er noe som skal følge meg, altså at andre ser at jeg har vært hos psykolog. Har valgt sosionom som utdanning, og føler at jeg egentlig burde fungere ganske bra psykisk selv da. Kan noen, arbeidsgivere eller noe annet, eller blir det stående et sted at jeg har vært under behandling? Jeg vet jeg vil få det bedre når jeg får bearbeide ting, og at jeg da kan takle det å hjelpe andre som har vært i samme situasjon som meg, på en enda bedre måte. Men jeg er redd folk dømmer meg etter min forhistorie, at jeg som selv har vært så ødelagt ikke kan hjelpe andre. Men det er faktisk det som driver meg nå! Jeg har det ganske bra, men jeg vil få på plass de siste tingene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er bra du ønsker å finne mer ut av dette og hva som kan være til hjelp for deg. 

Jeg synes det høres lurt ut at du kan oppsøke noen å snakke med, og jeg vil støtte deg helt i dette. Hvis du har kontakt med studenthelsetjeneste, for eksempel psykolog, helsesøster eller lege mens du er student, er ikke dette informasjon som studiestedet ditt eller arbeidsgiver får uten at du selv gir ut dette. Det vil si at en arbeidsgiver ikke vil få vite at du har søkt hjelp under studietiden. Når du gå til behandling, dokumenteres dette i en journal, men det er ingen andre enn helsepersonell som du har kontakt med på det aktuelle stedet som får denne informasjonen, så lenge ikke du samtykker til at den gis til noen andre. 

I den tiden du er nå og i løpet av studietiden, kan mange oppleve tanker, følelser, minner eller andre ting de ønsker å få snakke med noen om. Å søke hjelp i en slik situasjon, er et veldig godt valg og jeg håper du vil gjøre det. 

Du kan oppsøke studenthelsetjenesten der du går og få mer informasjon om tilbudet og når du kan få hjelp. Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser