Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg skikkelig nedfor, har ingen venner på universitetet.Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg skikkelig nedfor, har ingen venner på universitetet og klarer nesten ikke å spise når jeg er sulten. Jeg bor sammen med 6 personer i samme hus, ingen vet at jeg ikke har det så bra. Jeg sier alltid hei til dem når jeg møter dem, jeg at jeg har det bra når de spør (når jeg egentlig ikke har det så bra). Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke så lyst til å si hvilket universitet jeg studerer akkurat nå. Hilsen fra en gutt på 20 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 20 år

Så fint at du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår at du har det vanskelig!

Det høres ut som du er ensom og føler deg veldig alene? Det er mange som har det som deg - så du er ikke alene om det!

Du har personer rundt deg som du bor med men det er vanskelig å si til dem at du ikke har det bra. Kan dette være noen du kan bli venner med tror du?

På universiteter så er det psykologer som du kan snakke med om hvordan du har det. Det kan være at du har en depresjon akkurat nå. Da er man ofte nedfor, mister matlyst og har det generelt ikke så veldig bra. Det kan derfor være godt å ha noen å snakke med og som kan hjelpe deg å finne ut av hvorfor du er så nedfor!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan se på.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser