Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å være en godt likt person som sier morsomme og hyggelige ting. I dag har jeg som oftest ingenting å si. Svarer kun "ja" på det meste.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en gutt på 14 år som har vanskelig for å sosialisere. er egt en veldig sosial person og elsker å omgås av andre mennesker, men klarer aldri å føre en samtale. kommer aldri på noe å si og når noen sier noe til meg svarer jeg som oftest bare med "ja". tror folk synes jeg er litt kjedelig og jeg vil gjerne endre det ryktet! jeg vil være en morsom og positiv person som folk liker å være med og med et godt rykte. hver dag før jeg går på skolen tenker jeg "idag skal jeg være morsom, positiv og hyggelig og folk vil tenke at jeg er en person de vil være mer med, men når jeg først står der har jeg ingen ting å si. hva kan jeg gjøre for å forbedre personligheten min til noe mer morsomt å spennende så jeg kan være en bedre likt person? vær såsnill å kom med et langt godt svar så kanskje dere gjør livet mitt 1000 ganger bedre! takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er nok mange som kjenner seg igjen i din utfordring. Det er helt typisk å ikke komme på noe morsomt å si, på det rette tidspunktet. I din alder så kommer man i puberteten. I puberteten vil man kunne oppleve å bli mer usikker på seg selv og dermed mer sjenert.

Vi er også alle ulike. Noen er mer utadvendt og andre mer innadvendt. Begge deler er like fint. Ønsker du å være en god og hyggelig venn eller klassekamerat så er det uavhengig akkurat dette. Det viktigste er at du aksepterer din egen personlighet.

Jeg legger ved noen artikler der du kan lese mer rundt din personlighet og utfordring.

Noen helt konkrete råd gir jeg deg her til slutt.

Finn ut hvilken interesser du har, hva du er god til. Kan det være faget matte eller fotball? Tenk over hvilket første inntrykk du gir. Er du ren og har passende klær?

Når du er med andre ungdommer smil, se folk inn i øynene og nikk når du er enig med det de sier. Signaliser at du er interessert i det de sier.

Når andre sier noe følg denne samtalen videre. Spør mer så du får dem til å forteller deg mer om samme tema. Kan du noe om dette temaet så kan du fortelle dette. Kanskje du har noen meninger om det som er temaet.

Har du interesser så kan du begynne å fortelle om dette. Mulig også andre liker dette. Det er fint å ha venner med samme interesse.

Noe alle liker så er det å få komplimenter. Ser du noen som har klippet håret så si at du synes han/hun var fin på håret. Har noen fått et nytt klesplagg så gi komplimenter. Synes du noen har god humor så fortell dem at de er morsomme. "Jeg liker humoren din" kan du si og le av vitsene som blir sagt.

Ønsker du å kunne vitser selv, så lær deg noen utenat. Søk på nettet der er mye morsomt.

Helt vanlige spørsmål er: "hvordan gikk prøven" "Hva skal du i helgen".

Ta initiativ til å finne på hyggelige ting. Dette kan være å gå på kino, sykle til sentrum, trene sammen, game sammen.

Les gjennom artiklene jeg legger ved. Her vil du lære mer om deg selv.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser