Hopp til hovedinnholdet

Er så redd for at det skal skje noe med mamma

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg takler ikke mere! Mamma betyr alt for meg og hun er den eneste som forstår meg og kan hjelpe meg med Angsten min. I det siste har jeg blitt veldig knyttet til Mamma etter at jeg har hatt veldig mange problemer med Angst for tiden og hun har hjulpet meg gjennom det. Men her er problemet, jeg har angst hver dag fordi jeg er livredd for at Hun skal dø. Hvis hun er på en biltur og jeg ikke får tak i henne på mobilen så får jeg Panikkangst fordi jeg er redd for at noe skulle ha skjedd. Nesten hele døgnet går jeg rundt og er bekymret for at noe skal skje med henne. Hva skal jeg gjøre for å ikke være så bekymret hele tiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du skriver til oss!

Det høres ut som at du har det veldig vanskelig nå. Det er ingen god følelse å hele tiden tenke på at man kan miste den personen som står en nærmest. 

Det er tydelig at du og mamma har et nært forhold og at hun hjelper deg mye med det du strever med.

Du skriver at du har panikkangst. Nå høres det ut som at angsten hemmer deg så mye i hverdagen at du ikke greier å tenke på noe annet. Kanskje går det ut over skolen også.

Jeg regner med at du har snakket med mamma om at du er så redd for henne. Hvis ikke så synes jeg du bør gjøre det. Jeg synes også at du burde snakke med helsesøster på skolen om det. Hvis du ikke har helsesøster på skolen kan du gå til helsestasjon for ungdom. 

Det finnes god hjelp for de som opplever angst og panikkangst. Dersom du og mamma har håndtert dette selv inntil nå så tenker jeg at det er på tide å få hjelp av noen andre også. Det blir slitsomt for deg og mamma i lengden å takle dette på egen hånd. 

Jeg håper du får hjelp til å takle dette snart, lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser