Hopp til hovedinnholdet

Hvor forsvarlig er det å flytte en jente på 14 år 12 ganger (på 2 år), gi henne medisiner for noe hun ikke er utredet for? Fortiden innhenter meg. Har jeg rett til erstatning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hva forsvarlighet ligger det i å flytte en jente på 14 år 12 ganger (på 2 år), gi henne medisiner for noe hun ikke er utredet for (SSRI PREPERATER, EPLEPSIMEDISINER OG ANTIPSYKOTISK) For 8 forskjellige diagnoser som ikke er utredet. Det ble klargjort tydelig av BUP. Jenten er ikke syk da jeg var 15. Livet videre ble et helvette med medisiner å bivirkninger. Jeg kom fra en god barndom inn i en konflikt mellom 2 foreldre der barnevernet tok part med min psykiske syke far. Det ble aldri innhentet dokumentasjon på alle hans innleggelser og alkoholmisbruk og min mor ble utestengt av BV. Konklusjon: Masse flytting og medisinering av jente på 15 år, partiering med den "syke" forelder. Masse bivirkninger og psykisk belastning av flytting og medisiner. Samt medavhengighet til den syke. Jeg er i dag bare diagnose med angst og alt annet er utelukket, men min barndom følger meg og den ødelagte barndommen pga synsing er noe som alltid innhenter meg. Har jeg rett på erstatning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 20 år

Så fint at du tar kontakt oss på Ung.no. Det høres ut som du har mange strevsomme år bak deg!

Hvis jeg forstår deg riktig så har den vanskelige barndommen din nå kommet mer frem og den preger deg og livet ditt i stor grad i dag. Jeg forstår at dette er krevende og at det er viktig for deg å bli forstått på dette! 

Det er mange som kan kjenne seg igjen i din urettferdighet så du er ikke alene om dette!

Du lurer på om du har rett på erstatning og det kan hende du har.

Jeg legger ved en lenke her som du kan kontakte for å undersøke dette nærmere:

www.ung.no/lovogrett/2061_Hva_gj%C3%B8r_Barneombudet.html

Videre så lurer jeg på hvordan du har det nå? Du uttrykker mye frustrasjon og hvis jeg forstår deg rett så har du behov for å bli møtt på at du har hatt  en vanskelig oppvekst og at noen må ta ansvar. Det forstår jeg godt - du har mye å være sint for!

Snakker du med psykolog nå? Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om de vanskelige følelsene du har med deg fra barndommen din. Det er veldig vanlig at hendelser og følelser fra fortiden kommer til syne etter noen år og da er det viktig å bearbeide dette. 

Du har mye å være sint for og det kan være godt for deg å sortere i dette sammen med en psykolog og også du kan få hjelp til å håndtere de vanskelige følelsene.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være nyttige for deg.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør Barneombudet?

Barneombud Inga Bejer Engh (foto: barneombudet.no)

Du vet vel at vi her i landet har et eget barneombud? Les mer om hva de jobber med, og fortell oss hva dine viktigste ønsker for et barneombud er.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern