Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spiseforstyrrelser og har tenkt på selvmord. Jeg er redd og vil ikke at mamma skal finne det ut.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 13 år, og jeg har gjorading og har spiseforstyrelser. jeg hR TENKT PÅ SELVMORD MANGE GANGER FØR. jeg vil ikke ha en physolog eller si det til noen fordi da finner mamma det ut og mamma ville aldri tro at jeg hadde det sånn. jeg er veldig redd, jeg vil ikke ødelege livet mitt mere enn det alerede er. hilsen er redd jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 13 år

Først og fremst vil jeg si til deg at du er modig som forteller oss på Ung.no hvordan du har det! Jeg forstår at du er redd! Du er ikke alene!

Det er mange som skriver til oss og forteller at de er redde!

Du skriver at du har spiseforstyrrelser og at du har selvmordstanker. Dette er et tegn på at du har det vondt inni deg! Jeg forstår at det er skremmende for deg å vite at noen skal få vite hvordan du har det og at du er redd for at du ikke skal bli trodd!

Av og til når vi får det veldig vondt inni oss så tenker vi tanker og får triste følelser. Til slutt så tror vi på det triste vi tenker på. Det å tenke på selvmord kan også bety at du ikke akkurat ønsker å dø men at du ønsker å få slutt på det vonde inni deg.Det går an å få det bedre og det er viktig at du ikke går med alt dette helt for deg selv!

Du ønsker ikke å snakke med noen om hvordan du har det. Du er redd moren din ikke vil tro deg. Men kanskje hun forstår og kan se at du har det vondt?

Vi vet at det å snakke med noen hjelper mye og kan gjøre en stor forskjell. I første omgang kan det å snakke med helsesøster på skolen være til stor hjelp. Hun kan mye og kan hjelpe deg å sortere i det som gjør vondt inni deg. Kanskje hun vil at du skal gå  til legen for å undersøke deg siden du har en spiseforstyrrelse. Da kan legen finne ut om kroppen din trenger noe.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan du lese også vil jeg råde deg til å ta kontakt med helsesøster. Du kan si til henne akkurat det du sier til oss på ung.no. Du kan også si at du redd. Hun vil forstå deg og dere kan sammen finne ut av hvordan dere skal snakke med mammaen din!

Du kan også ringe alarmtelefonen på tlf 116 111. Der kan du snakke med noen om hvordan du har det.

Jeg ønsker deg alt godt - og håper du får det bedre snart.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser