Hopp til hovedinnholdet

Hva er meningen med livet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hva er meningen med livet? og hva handler livet om? Hvorfor lever jeg? og hvorfor ble jeg til? Jeg føler ikke at jeg oppnår noe som helst i livet, hvorfor lever jeg i det hele tatt da? Jeg har ADHD og asperger, men skjønner ikke hvorfor jeg kom til verden med disse begrensningene. Hvorfor kunne jeg ikke vært uten? Eller like så godt vært en annen person? Jeg fungerer dårlig sosialt, hver gang jeg skal si noe, så er jeg så stresset på å få sagt det jeg skal si, at jeg ikke får sagt det. Hvordan skal jeg få kuttet ned på stresset?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Det er store, vanskelige spørsmål du stiller her. De fleste av dem er det svært vanskelig å finne svar på. 

Jeg forstår det som at du strever med mange store og tunge tanker. Du skriver at du fungerer dårlig sosialt og er forferdelig stresset i sosiale situasjoner. 

Det kan ikke oppleves godt å hele tiden stille seg spørsmål om hvorfor du lever, hvorfor du ble født med begrensinger og hva meningen med livet er. Å fundere over dette, og ikke komme frem til noen svar, kan føre til et enormt stress og tankekaos som blir vanskelig å leve med. Grubling og tankekaos kan føre til at du blir trist og sliten. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen slik at du kan dele alle de vanskelige tankene dine med en annen person. Du kan enten gå til helsestasjon for ungdom der du bor eller til fastlegen din. Begge steder vil de kunne hjelpe deg med å komme i kontakt med for eksempel en psykolog. 

Jeg synes også du skal snakke med foreldrene dine om dette. Det kan være godt å ha støtte hos dem slik at du kan finne trøst og ro hos dem når du har tunge dager. Selv om du er 19 år og voksen kan du ha behov for å finne trygghet hos dem.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser