Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt å få panikkanfall og vet ikke hva jeg skal gjøre. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, vet ikke om dette går under denne kategorien men.. Jeg har de siste ukene fått panikkanfall. Og noen ganger tror jeg at jeg vet hvorfor, mens andre ganger har jeg ikke anelse. Jeg orker det ikke mer, er så sliten og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tørr heller ikke å gå til helsesøster siden det er ny skole og jeg ikke vet hvordan hun er. Og det er å gå til legen for øyeblikket. Hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du har fått panikkanfall den siste tiden og at dette gjør deg sliten og usikker på hva du skal gjøre. Det virker som at dette begynner å plage deg mer og mer i hverdagen og da er det fint at du tar kontakt for å få hjelp. Selvom det kan oppleves veldig vanskelig nå, så vil jeg at du skal vite at du kan få det bedre.

Det å ha panikkanfall er noe som mange kan ha opplevd, noen får det bare en gang mens hos andre kan det komme gjentatte ganger. Du har hatt det flere ganger de siste ukene og du blir sliten av det. Panikkanfall kan komme av flere ting, og ofte er det en kombinasjon av flere ting som utløser dette. Det kan blant annet skyldes at man opplever et høyt press fra andre eller seg selv eller hvis man har det vanskelig. 

Jeg forstår godt at det kan være litt skummelt å gå til en helsesøster på ny skole å snakke om slike ting. Men helsesøster er vant til å prate med ungdom om små og store utfordringer, og jeg er ganske sikker på at du vil føle deg bedre etterpå. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser. Da kan du lære deg hvordan du kan jobbe med å snu tankene dine som ofte skaper panikken som du opplever. Hvis du syns det er rart å snakke med helsesøster om dette fordi du ikke vet hvordan hun er, så kan du gå innom henne for noe annet først for å bli litt kjent. Det går også an å snakke med en annen voksen som du stoler på, som foreldre, slektninger, lærer eller rådgiver.

Legger ved noen aktuelle artikler.

Jeg håper du snakker med noen om dette og at du får det bedre.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser