Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en ensom jente på 15 som ofte er deprimert og har mistet helt troen på at jeg kommer til å få det bedre. Er så ensom.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en ensom jente på 15 som ofte er deprimert og har mistet helt troen på at jeg kommer til å få det bedre. Jeg har mistet alle kontakt med nettvennene mine. Har ingen jeg er med på fritiden og har ikke hatt det på 3 år. Har noen få venner på skolen men er ikke noe utenom det. Jeg går en gang i uka på BUP og får hjelp der, for sliter i tillegg med bulimi osv. Jeg går på dans men klarer ikke å bli kjent med noen der heller. Hva skal jeg gjøre for at ting blir bedre? Ofte er jeg bare på rommet mitt og vet ikke hva jeg skal gjøre. Foreldrene mine vet om det men de vet ikke hva de kan gjøre for å hjelpe. Er så ensom.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det! Jeg forstår at du er ensom og at du mister troen på at det kan bli bedre. Det kan bli bedre så ikke gi opp!

Du er ofte deprimert og mistet kontakt med nettvennene dine. På fritiden har du ingen å være med. Du har noen få venner på skolen men ikke utenom der. Du går på dans men det er vanskelig å bli kjent med noen sier du. Dette er det nok mange som kan kjenne seg igjen i så du er ikke alene om å føle at dette er vanskelig!

Du har bulimi og går ukentlig på BUP. Det er bra du går der og får snakke om det som er vanskelig for deg!

Du isolerer deg mye og du opplever at foreldrene dine vet ikke hva de skal gjøre for deg. Det er ikke alltid så lett å vite hvordan man kan hjelpe når man ser at noen har det vanskelig.

Hvordan vil det være for deg å fortelle dem at du føler deg ensom og at du savner venner?

Kanskje det vil oppleves godt for deg å snakke om dette med dem?

Det er vanlig når man er deprimert at man isolerer seg, får lite energi, tenker triste tanker og får negative tanker om seg selv. Da er det heller ikke så lett å få nye venner og å være med på ting.

Det er som sagt bra at du får hjelp på BUP. Det går også an å snakke om ensomhet og triste tanker og følelser der. Kanskje du kan være trist for vennene du ikke har kontakt med lenger?

Sorg er en helt normal reaksjon hvis man mister noen eller noe, som kontakt med venner f eks.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det.

Jeg vil råde deg til å ikke gi opp og å forsøke å snakke med foreldrene dine. Kanskje er det vanskelig for deg å vite hva du trenger fra dem og det går det an å si. Det går an å si at du er lei deg og ensom og kanskje de kan trøste deg? Fortelle deg at dette går bra?

Hvordan ville det være for deg å ta opp igjen kontakten med nettvennene dine?

Kanskje det går an å avtale noe med vennene dine fra skolen? Er det mulighet for kino eller noe annet som kan være hyggelig å gjøre av og til?

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese og ha nytte av.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise