Hopp til hovedinnholdet

bryr meg ikke om andre, og "mobber" mine nærmeste

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år som ikke bryr seg om så mye annet enn seg selv. Jeg har de siste månedene merket at jeg har blitt mer kynisk og blitt mindre sympatisk. Andres problemer interesserer meg ikke lenger og jeg blir nærmest irritert når folk forteller om negative ting som har skjedd dem. Jeg får også nesten et lite "kick" av å "mobbe" mine nærmeste. Er det noe galt med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss om dette. Du virker å ha reflektert over hvordan du er i forhold til andre mennesker, og selvinnsikt er et godt utgangspunkt. Det viser at du har evne til å tenker ove din egen væremåte. Du beskriver at du ikke bryr deg så mye om andre nå for tiden, og dette virker å bekymre deg litt? 

Jeg får ikke inntrykk av at dette er noe du er fornøyd med, men at du registrerer at du ikke klarer å ha så mye gode følelser for andre. Ut fra det du skriver virker det som om dette er et problem som har kommet, og at det var annerledes før. Da er det fint at du legger merke til endringen, og at du prøver å finne mer ut av hva som skjer. 

Det å vise interesse og gode følelser for andre er som regel lettest når man har det bra selv. Det første jeg lurer på er derfor om det er noe som plager eller stresser deg nå for tiden. Hvis du har lite å gå på og kanskje til og med savner omtanke fra de rundt deg, så blir det vanskeligere å engasjere seg i andre også.

Hvis du vet om noe som er vanskelig for deg nå, eller som tapper deg for energi, så prøv om det er mulig å gjøre noe med dette. Finn noen å prate med om det, det er som regel det som pleier å hjelpe best. 

Kjenner du noen som du tror vil skjønne det du går gjennom nå, så kan du prøve det. Du kan også dra til helsesøster på skolen din, hun har taushetsplikt og er vant til å hjelpe unge med mange ulike problemer.

Hvis du er usikker på å snakke med noen direkte, så kan du ringe til hjelpetelefonen på nummer 116 123. Det er gratis og du kan være anonym.

Du kan også finne mer tips i artiklene nedenfor. 

Lykke til, håper dette løser seg for deg og at du snart klarer å finne frem til de gode følelsene sammen med andre igjen. 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser