Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke til å gråte.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg får ikke til å gråte. Jeg husker ikke sist jeg gråt. Jeg er så nær å gråte, men ingen tårer kommer ut? Det føles ut som jeg er på tur å sprenge, men jeg klarer bare ikke gråte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår deg slik at du kan føle deg lei deg, men ikke klarer å gråte allikevel.  Vi er jo litt ulike i forhold til om vi har lett eller vanskeligere for å gråte.  Det er normalvariasjoner og kanskje sånn vi må akseptere at det er.  

Noen opplever tårer som plagsomme og syns det er slitsomt at de kommer så lett, mens andre kan føle seg triste uten at tårene kommer for det.  Tårer kan gi en følelse av at man "får ut" eller "renser" følelsene.  -Det er kanskje den opplevelsen du kjenner at det kunne være godt å få?  Andre kan føle seg litt "tappet" eller sliten av å gråte lett eller mye.  

Kanskje er det sånn at du har holdt igjen en del og ikke tillatt deg å reagere på ting.  -Da kan det nok være en ide å sette litt ord på følelsen eller kanskje tegne eller på annen måte uttrykke dem, så du får lettet litt på det trykket du kjenner.  -Og om du øver på å uttrykke litt mer det du føler, så kan det også kanskje komme noen tårer etterhvert også.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser