Hopp til hovedinnholdet

Jeg er for tiden alltid sliten, stresset og gråter uten grunn. Håper dere har tips.  

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Nå for tiden har har jeg alltid vært sliten, uansett hvor mye søvn jeg får. Jeg stresser hele tiden, på skolen og utenom skolen. Jeg kan grine helt uten grunn veldig ofte også, og jeg aner ikke hva dette kan være. Jeg blir fort beskymret for tiden også, selv om det ikke er noe, men jeg føler beskrymringsfølelsen i hele kroppen, og da begynner jeg å stresse og skjelve. Jeg har det veldig bra, familien min er topp, jeg har mange nære venner og jeg har en kjæreste som fungerer veldig bra sammen med meg, derfor kam det ikke være noen grunner rundt det tror jeg. Håper dere har tips.. Hilsen sliten, stresset og beskymret 15 åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du er sliten, kan gråte uten grunn, stresser og bekymrer deg. Det er nok mange ungdom som vil kjenne seg igjen i det du skriver. Jeg vil du skal vite at det kan bli bedre.

Det kan være flere grunner til at du føler deg stresset. Når man er stresset skal det mindre til før man gråter, bekymrer seg og blir sliten. Jeg er glad for at du føler du har det veldig bra med en topp familie, nære venner og en kjæreste. Men kanskje har det bare blitt for mye for deg akkurat nå. Kanskje har du for mye å gjøre eller syns det er vanskelig å strukturere tiden din. Det kan også skyldes sykdom.

Jeg foreslår at du tar en prat med en voksen du har tillit til for å få litt hjelp til å finne mer ut av dette nå. Da kan du oppleve at stresset etterhvert letter og du vil føle deg bedre. Du kan prate med helsesøster på skolen din, med sosiallærer eller med noe helsestasjon for ungdom.

Legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser