Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å spise, er ofte svimmel og kvalm, varm/kald hele tiden, slapp og gråter mye. Jeg vet ikke hvorfor, hva kan det være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 går i 10ende som er et viktig år, for tiden sliter jeg med å spise, ofte svimmel og kvalm, varm/kald hele tiden, slakk og orker ikke mye, gråter mye, skjelver mye og vet ikke hvorfor, jeg er en jente som alltid er positiv og spiser mye (hele tiden) og elsker oppmerksomhet, vet dere va som kan være galt? Plis svar fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du beskriver godt hvordan du har det nå, og at ikke vet hvorfor du har det slik nå. Jeg forstår godt at dette er vanskelig for deg.

Det er ikke lett å svare på hva som kan være galt, men det er tydelig at du merker en stor forskjell på hvordan du har det nå og ellers. Til vanlig er du positiv, spiser mye og liker oppmerksomhet. Nå har du vanskeligheter med å spise. Det kan føre til flere av symptomene du beskriver, som svimmel, kvalm, skjelven og slapp. Det er også flere grunner til at man kan slite med å spise. Det kan skje hvis man har det så vanskelig at man ikke orker å spise, hvis det er problemer hjemme, hvis du opplever et stort press i hverdagen eller det kan skyldes sykdom. 

På bakgrunn av det du skriver vil jeg råde deg til å prate med helsesøster om dette. Gjennom samtale kan det være mulig å finne mer ut av hva som gjør at du har det slik som du har det nå, og da er det mulig å få det bedre. Jeg håper du tar tak i dette raskt slik at du slipper å gå lenger ut i 10.klasse på denne måten. 

Jeg legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser