Hopp til hovedinnholdet

Av og til har jeg null motivasjon for å leve. Hva kan hjelpe meg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

HEI! Av og til har eg null motivashjon for å leve! Kva kan hjelpe=

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Av og til så kan man få tanker eller føle seg trist og nedstemt og kjenne på håpløshet. Det er modig av deg å spørre oss om hvordan du kan få det bedre.

Det går an å få det bedre - heldigvis!

Det er ganske naturlig at motivasjonen svinger gjennom livet. For deg så høres det ut som du i perioder kan være umotivert for å leve.

Vet du hvorfor du har det slik?

Har du noen å snakke med om hvorfor det er sånn for deg?

Ved depresjoner så kan man i perioder miste motivasjon og tenke mer negative tanker, føle seg nedstemt, trist, miste glede over ting eller samvær med andre. Da kan også tanker om å få slippe å leve dukke opp. Heldigvis er det oftest bare tanker og de kan også bety at man ønsker å slippe å ha det mer vondt og ønske om å få det bedre.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen - det kan være helsesøster eller psykolog- for å sortere i hva som gjør at du mister motivasjon for å leve. Er det noe i livet ditt som ikke føles bra, eller er det bare tanker som kommer?

Hva er det som gir deg motivasjon? Hva er det som kan bidra til å gi deg mindre motivasjon? Dette kan være mange ting, kanskje forventninger fra andre og til seg selv kan gjøre at man kan kjenne på følelse av utilstrekkelighet.

Vi vet at det å snakke om det som er vanskelig hjelper.

Kanskje du kan snakke med foreldrene dine om tankene dine? Det å føle at man ikke er alene men har noen å støtte seg til kan være til stor hjelp for mange.

På helsestasjon for ungdom er det bl a både helsesøster og lege eller så er det helsesøster på skolen din.

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert