Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det kan være en sammenheng mellom liten matlyst og angst?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det kan ha en sammenheng i å ha lite matlyst og angst. Har prøvd å lese litt om det men fant aldri noe konkret svar. Er det normalt å miste matlysten helt i en lang periode? og kan det ha en sammenheng men angsten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du lurer på om det kan være sammenheng mellom liten matlyst og angst. 

Hvis man ikke har det bra psykisk, kan det gå ut over matlyst. Både ved angst, depresjon eller vanlig "stress" er det ganske vanlig å miste matlysten. Ofte er det slik at matlyst kan henge sammen med følelser. 

Hvis du har mistet matlysten helt i en lang periode vil jeg råde deg til å snakke med noen om hvordan du har det nå.  Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser slik at du kan få det bedre. Helsesøster på skolen er vant til å prate med ungdom om små og store utfordringer. Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom for en prat med en voksen, ofte helsesøster.

Jeg legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser