Hopp til hovedinnholdet
Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei!
I går hadde jeg det fælt. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og bestemte meg for å eksprimentere litt med piller. Jeg puttet i meg 6 paralgin forte, 3 paracet og 3 ibux, i tillegg til at jeg hadde tatt 4 dulcolax litt tidligere på dagen.. Kan dette være farlig? Jeg ble et øyeblikk redd meg selv, men tablettene fikk ingen annen virkning enn at jeg ble veldig ufokusert i blikket og var veldig skjelven både i går og i dag. Også var jeg kvalm på morran i dag og hadde ikke matlyst hele dagen. Er dette normale virkninger? Hvor mange paralgin forte må man forresten ta for at det er farlig?
Hilsen meg..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Paralgin forte er svært sterke tabletter. Det er et B-preparat som inneholder noe som heter kodein og paracetamol. Begge disse stoffene kan ved for store mengder gi forgiftning. I Felleskatalogen anbefales 1 eller ev. 2 tabletter om gangen til voksne personer. Du kan lese mer om paralgin forte her. Det spørs hva du mener med farlig, når du spør hvor mange paralgin forte du kan ta før det blir farlig. Man anbefaler aldri mer enn den dosen legen skriver ut på resept, det betyr at man ikke får kjøpt disse tablettene uten tillatelse fra lege. Det er også slik at man tåler ulike mengder og kan reagere ulikt ut i fra hvem man er.

Du sier noe om hvilke reaksjoner du fikk etter å ha tatt disse tablettene. Paralgin forte kan forårsake både at man blir døsig/trett og kvalm, Ibux kan ha bivirkninger som diare, at man blir rar i magen og ved noen tilfeller kan det gi synsforstyrrelser. At du ble skjelven er nok heller ikke så unormalt i og med at kroppen blir i ulage og får i seg såpass store mengder (gift)stoffer på en gang.

Viss du ønsker en prat, eller trenger noen å prate med i forhold til hvordan du har det, må du gjerne ringe oss på RUStelefonen 08588.

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send sms til 08588
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Uten å ha bestilt noe får du tilsendt et helsekostprodukt med krav om betaling i posten. Hva bør du gjøre?