Hopp til hovedinnholdet

Kommer seg over jente 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 15 år gammel gutt. Jeg er usikker på om jeg er følelses fraværende? Noen venner har sagt til meg at jeg har slått av følelsene mine, altså følelser når Det kommer til jenter. For nesten et år siden så holdt meg og en jente på, vi holdt på i flere måneder og det gikk aldri noe sted, vi kranglet hele tiden og vi sårte hverandre. Jeg elsker hun, jeg mener at hun er "den rette" og jeg vil tilbringe livet med hun. Jeg har holdt på med 3 jenter etter hun, og jeg har såvidt hatt noen følelser for De. Og det er det jeg mener, er det mulig å stenge av følelsene sine for andre jenter? Det føles sånn ut. Er det normalt å være sånn? Er det noe hjelp jeg kan få? Vis jeg har slått av følelsene mine, eller er det noe hjelp jeg kan få Til å komme over hun? For jeg klarer IKK få hun ut av tankene mine. Holder på Å Gråte i timene fordi det gjør Så vondt å Tenke på hun og alt som har skjedd. Jeg vil bare komme over hun men jeg klarer det ikke! Er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres slettes ikke ut som at du ikke har føleser, heller det at du har kjærlighetssorg. Dette er en vanskelig situasjon, men som jeg tror mange vil møte på en og flere ganger i livet. Det å ha kjærlighetssorg er veldig vanskelig, men også en vanlig følelse. Slik jeg forstår det, føler du det veldig sterkt for denne jenta. Jeg skjønner at dette er veldig tøft. Fra min erfaring vil jeg si at selv om det ikke føles sånn nå blir det bedre. Tid leger faktisk alle sår. For meg tok det nok i underkant av et halvt år før jeg følte jeg hadde kommet meg over sorgen.

Det som gjør at en kjærlighetssorg kan være så intens og langvarig er at den ofte kan gå over i en slags depresjon. Man mister lit mål og mening med livet. Det er ikke så uvanlig at kjærlighetssorgen er såpas langvarig og intens som din. Hvis du likevel syntes det er vanskelig kan du prøve å benytte deg av lavterskel tilbud. Avtal et møte med helsesøster. Hennes jobb er også å hjelpe deg med slike problemstillinger. Slik som du sikkert har erfart er det fint å bare snakke med noen. Dette kan også bare være dine venner. Tror ikke det er noen annen kjapp fiks for å komme deg over en jente. Det å prøve seg på andre jenter er, som du har erfart, kanskje ikke svaret. Du må bare komme deg gjennom det, eventuelt prøve å ta kontakt med denne jenta og fortelle henne hvordan du føler det. 
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser