Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg slapp, svimmel og er litt redd

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 14år. Jeg Fikk plutselig en slags angst for noen uker siden. Jeg føler meg slapp, svimmel, klam på hendene. Jeg føler til og med att alt er litt uvirkelig og att jeg er på en måte inni ett spill eller en film. Jeg er litt redd for og se på TV, mobil, spill fordi jeg føler att alte er uvirkelig når jeg ser vekk fra skjermen. Jeg ser litt mørkere enn jeg pleide. Tanken som sier att jeg ikke er i virkeligheten skremmer meg. Jeg klarer ikke og tenke på noe annet. Jeg prøver alt for og bli kvitt tanken. Plis gi tips for og glemme sånne tanker eller hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at tankene dine er opptatt med å finne ut noe om tilstanden du er i. Dette er vanskelig for deg og du er litt redd. For å komme ut av dette må du få hjelp, for dette kan du ikke ordne opp i alene. Har du noen du stoler på som du kan snakke med? Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Eller så kan helsesøsteren på skolen din hjelpe deg? Fastlegen vil også hjelpe deg.

Hvem som er fastlegen din finner du ut ved å ringe til fastlegetelefonen        800 43 573. Fastlegen din har taushetsplikt. Ungdom over 12 år kan gå til legen uten at foreldrene trenger å vite om det. Er du under 16 år skal du heller ikke betale egenandel når du er hos fastlegen din. Du MÅ snakke med noen om dette slik at du kan bli bra igjen, jo fortere du får gjort dette jo bedre er det!

Legger ved en artikkel om fastlegen slik at du kan lese den.Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser