Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter mye. Har sagt det til mamma, men hun sier at jeg må slutte og tulle. Går på BUP, men føler ikke at det hjelper. Hjelp meg!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er jente 15 år å sliter med mye. Jeg klarer nesten aldri å gå på skolen å jeg vet ikke grunnen til dette. Jeg likte en gutt i 3 år men han likte ikke meg. Jeg liker ikke han nå lengen men i desember 2015 traff jeg en annen å jeg likte han men jeg var fortsatt ikke ocer han første. Vi flørtet i noen måneder til vi ble sammen. Jeg var som sagt ikke over han første så jeg slo opp med han. Får ikke så lenge si fant jeg ut at jeg ikke lenger er forelska i han første så etter det har jeg blitt deprimert fordi jeg treger på at jeg slo opp md han andre. Jeg har tenkt på å begynne å snakke med han igjen men vet ikke om jeg vil det. Han fikk meg alltid til å smile når jeg nesten gjekk inn i ennda en deperasjon. Jeg har sosial angst å adhd. Sist gang jeg spiste ute blandt folk som jeg ikke kjenner var med han andre. Jeg har også selvmordstanker ofte. Jeg har prøvd å si det til mora mi men hun sier at jeg skal slutte å tulle. Jeg går på BUP men føler ikke det hjelper. Plis hjelp meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 og takk for at du skriver til oss i ung.no!
Du beskriver å streve mye, blant annet at du nesten aldri klarer gå på skolen, at du har sosial angst og adhd, i tillegg til at du ofte har selvmordstanker. Videre beskriver du noe som er ganske så vanlig for ungdomstiden: sterke følelser, forelskelse og ambivalens (det å være i tvil). Til sammen kan dette bli mye å skulle håndtere. Du skriver at du går på BUP, men ikke opplever at det hjelper. Har du forsøkt å ta dette opp med personen du snakker med på BUP? Det kan kanskje oppleves ubehagelig å skulle si noe om, men dersom du ikke allerede har gjort det vil jeg råde deg til å ta dette opp med personen du går til. Ved å sette ord på dette kan dere sammen utforske hva det er du opplever at ikke hjelper, og hva du er i behov av for å få det bedre og for at det skal oppleves nyttig å gå dit. Kanskje kan du også be om en familiesamtale på BUP slik at moren din kan være med? Et alternativ er også å vise frem innlegget du har skrevet til oss, både til moren din og behandler på BUP.
Lykke til!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser