Hopp til hovedinnholdet

Jeg er mett hele tiden selv om jeg spiser lite.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om jeg har lavt stoffskifte. Aldri sulten, noe som er kjemperart. Er mett hele tiden, men likevel så spiser jeg litt. Har spiseforstyrrelse fra før av og vært stabil 44kg 163 cm i et år. Så plutselig så økte vekta til 46,3 og den forandrer seg ikke uanset om jeg ikke spiser. Om jeg skulle spise litt så går jo jeg opp Med en ganh og vurderer å bare sulte meg selv hele uka og hvis kkke jeg går ned da. Da vil jeg ikke leve lenger fordi jeg har hatt sånn i 2 månede og jeg orker ikke mer! Jeg er veldig deprimert nå, orker ikke åvære sosial. Jeg trener mye mer enn før også, i håp om å gå ned til slutt. Jeg er også veldig trøtt og sliten hele tiden. Men det er vel kanskje fordi jeg har helt tomme jernlagre , . Så veldig rart at jeg er mett hele tiden- 18 timer uten mat. hva skal jeg gjøre liksom? Je kan jo ikke dra til legen og si at jeg aldri s

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Du kan selvsagt dra til fastlegen og fortelle at du er mett hele tiden. 

Min anbefaling er at du oppsøker fastlegen, da det å miste matlysten kan være et alvorlig tegn på sykdom/lidelse. Når du kan gå 18 timer uten mat og ikke føle sult så er dette alvorlig.

Du forteller at du har en spiseforstyrrelse. Fastlegen skal være med i din behandling for å hjelpe deg til å bli frisk. Ta kontakt med fastlegen.

Jeg legger ved artikler som kan være aktuelle for deg.

God bedring! 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser