Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter alvorlig med moren min og skolepresset.

Jente 14 år
 

Spørsmål

For fire dager siden: Jeg hadde kranglet med venninne på skolen, kom hjem og kranglet med mamma veldig lenge og fikk så beskjed om å rydde ut av oppvaskmaskinen. Jeg nektet, og så gikk mamma bort til stuebordet og slo meg for første gang. Jeg hylte og heiv glasset i hånda mi på gulvet. Jeg ble sint og tenkte ikke på at det kom til å knuse. Mamma slo meg igjen og ropte drittunge etter meg når jeg løp opp trappa. Jeg grein resten av kvelden. Mamma har sagt unnskyld i ettertid, og grene fordi ho angrer. Jeg har godtatt unnskyldningen, men noe er fortsatt veldig galt. Jeg føler at forholdet til mamma er littødelagt, og det er utrolig sårende at ho slo meg. Også er det skole. Jeg takler ikke presset, og alt som skal gjøres. Jeg føler meg utmattet og dårligere enn andre. Nå skal vi snart ha tentamener, og jeg får panikk av å tenke på det. Jeg har gått ned i karakter noen fag og jeg sliter med selvbildet mitt. Jeg trenger en pause, og greier ikke å hente meg inn med søvn/innleveringer. HJELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at dette er vanskelig for deg. Det at at oppstår konflikter mellom ungdom og foreldre er ikke uvanlig. Det er uansett ikke greit at foreldre slår sine barn. Foreldre har ansvaret for sine barn til barna sine barn til barna er 18. Noe av det det dette ansvaret innebærer er at foreldre må ta avgjørelser som barna kanskje ikke er enig i. Det å være i familie med hverandre handler om å stille opp for hver andre. Det kan hende at det hadde vært en god ide for deg og moren din å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor.

Det er ofte en krevende periode i livet når kroppen er i endring, hormoner raser og man blir stadig krevd noe av. Det er lett å føle at det blir alt for mye. Dette er noe mange i din alder og situasjon strever med. Det kan være godt å snakke med kontaktlæreren din om hvordan du har det. Skolen er opptatt av at flest mulig skal greie seg. Helsesøster og sosiallærer er også gode støtte spillere.

Det å snakke med foreldrene dine om hvor mye du strever. Det å ha deres støtte i ryggen kan bety mye. Det kan også være viktig å ta en sjekk hos legen. Jernmangel eller hormon ubalanse påvirke mye og være lett å gjøre noe med.

Håper at dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg føler på press fra alle kanter, og trenger noen å snakke med

Jente ser på mobiltelefonen sin (colourbox.com)

Jeg føler at det meste i livet er et ork, og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare alt. Jeg trenger noen å prate med om disse følelsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser