Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen spørsmål som plager meg litt. Jeg har asperger syndrom. Kan asperger forsvinne etterhvert?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på noe som plager meg litt, egentlig. Helt siden jeg har vært født har jeg hatt asperger syndrom. Jeg husker godt at jeg ble mobbet på barneskolen på grunn av akkurat dette. Det ble så illa at jeg måtte flytte og bytte skole. På den nye skolen i 7. Klasse skjedde det et mirakel. Jeg fikk mange gode venner! De tok meg godt imot og etter snart 3 år føler jeg at jeg har blitt mer "vanlig" på en måte. Jeg klarer å snakke vanlig med kameratene mine og forstår hva de sier! Jeg føler at syndromet er helt borte! Jeg husker at jeg gjorde pinlige ting på barneskolen som for eksempel å vise tissen min i skolegården og dusje med klærne mine bare for å tøffe meg for de andre. Jeg må innrømme at jeg ikke helt 100% henger helt med i det sosiale, men jeg er MYE bedre på vei enn jeg var for 3 år siden. Det jeg skal spørre om er: 1: Er asperger syndrom noe som forsvinner etterhvert? 2: Er det noen positive sider med asperger syndrom? 3: Noen andre fakta?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss at du har det bedre nå og at du vil spørre oss spørsmål om det å ha asperger syndrom.

Det er godt å høre at du har det så mye bedre nå!

Det at det hjalp deg å bytte skole og at du har fått mange gode venner har gjort en forskjell for deg og det er bra.

Du har gode spørsmål knyttet til det å ha asperger syndrom og jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan.

Det går an å få det bedre med asperger! Dette henger sammen med at du er så heldig at du har gode venner og at du lærer deg hvordan du skal håndtere det sosiale. Du sier at du ikke mestrer det helt enda men du er mye bedre. Det er bra!

De fleste vil nok likevel leve med diagnosen sin men det er også noen som vokser fra diagnosen når de blir voksne! Det er ulike grader av denne

Det er jo også kjent at mennesker med asperger kan være gode i matematikk, mange får til en god akademisk karriere og mange med asperger gifter seg. Det går an å få til et ganske godt liv med asperger.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser