Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om høyden min er ok i forhold til høyde

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var nettopp hos helsesøster på skolen for første oppmøte i 8 klasse. Hun sa med det jeg kom inn at jeg var veldig lav og liten i forhold til de andre. Hun målte meg og jeg var 1.41 1/2cm høy og veide 33.2kg. Er dette normal vekt i forhold til høyde? Har ingen sykdommer osv og er helt vanlig bare adoptert. Derfor vet vi ikke om det kan ha sammenheng med biologisk familie vis de også var lave. Alle synes jeg er lav/liten og uansett hvor jeg er så sier alle noe om høyden min. På barneskolen i 7 klasse siste gang var jeg 1.39 1/2cm høy og veide 32.5kg. Føler ikke jeg vokser. Men har altid hvert mye mindre en de andre siden jeg var liten. Spiser vanlig og sunt også trener 2-5 ganger i uken.Tørr ikke spørre helsesøster på skolen om sont siden hun er veldig direkte og sier sin mening rett ut. Kjenner henne ikke så godt heller. Jeg tørr heller ikke snakke med noen om meg selv "Face to face" vis du skjønner. Så da er det lettere her. Håper dere kan svare, hadde vert til stor hjelp. takker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt jente 13 år! 

Så bra at du tar kontakt med oss og spør om det du lurer på! 

Det du veier, og høyden din, er normalt for en jente på 13 år. Jeg synes det var litt voldsomt av helsesøster på skolen din å si at du var veldig liten. Er det sånn at du er minst i klassen? Kanskje det var det hun mente. 

Du skriver at du var både kortere og veide mindre i 7.klasse, så det er jo tydelig at du vokser. Hvis du ikke har fått mensen enda kan du regne med å vokse enda mer. 

Det er vanskelig å si hvor høy du kommer til å bli, hvert fall hvis du ikke vet noe om hvor høye dine biologiske foreldre er. 

Det som er helt typisk i 8.klasse er at det er enorm forskjell på elevene i forhold til høyde. Det er store forskjeller blant både gutter og jenter. Dette har blant annet med at noen har kommet i puberteten og noen har ikke.

Jeg kan forstå at du synes det er vanskelig å være den som er minst. Men jeg er sikker på at det kommer til å endre seg, du må kanskje bare være litt tålmodig.

Du er flott som du er!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser