Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg alltid ensom.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg alltid ensom. Hele tiden. Jeg kan vere glad og smile når jeg er på skolen men likevel er jeg ensom. Føler meg deprimert, sliter med kroppspress og juger hele tiden. Juger om at jeg har det bra, at jeg er glad hele tiden. For ingen tror at jeg kan bli lei leg for jeg er "den jenta". Sliter også med gutteproblemer og tenker på xen min HVER DAG og det har gått snart 2 år og jeg savner han fortsatt!:(Jeg har ofte selvmordstanker og har også gjort selvskading. Jeg har sendt inn spørsmål før men svara hjelper meg ikke! Jeg takler det ikke mer! Hjelp meg please

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at du alltid føler deg ensom, at du har sendt inn spørsmål før, men at svarene ikke hjalp. Jeg er glad du tar kontakt med oss på nytt, og jeg håper vi kan være til hjelp for deg! 
 
I tillegg til ensomhet skriver du at du at du føler deg deprimert, strever med kroppspress, har selvskadet og at du ofte har selvmordstanker. Du skriver at du juger om hvordan du har det, og jeg blir opptatt av om du har snakket med noen om dette? Mitt råd til deg er å sette ord på hvordan du har det, helt innerst inne, til noen, slik du har gjort i innlegget du har skrevet til oss. Kanskje kan du snakke med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom? Eller er det andre voksne du stoler på og har tillit til? Er det vanskelig å skulle si noe om kan du kanskje vise frem innlegget du har skrevet til oss? På bakgrunn av hva du skriver kan jeg godt forstå at du har det vanskelig. For å få det bedre er min anbefaling til deg å snakke med noen om det. Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser