Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever en uvirkelighetsfølelse

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg opplever ofte en skikkelig ekkel følelse, som en uvirkelighetsfølelse. Jeg drar til helsesøster og helsestasjon for ungdom men det er ingenting som funker. jeg tenker på de tankene hele tiden og det er så slitsomt. jeg vil så gjerne få hjelp, dette plager meg så mye.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år!

Du skriver at du opplever en slags uvirkelighetsfølelse. Det forstår jeg må være veldig slitsomt for deg.

Du skriver ikke noe om når denne følelsen kommer eller hvor lenge du har strevd med det. Men du skriver at du har pratet med helsesøster og noen på helsestasjon for ungdom. Det er bra at du har tatt tak i det og prøver å få hjelp! Men du opplever ikke at det hjelper noe særlig.

Jeg tenker at du kanskje trenger litt mer hjelp. Kanskje du trenger hjelp av BUP. Jeg legger ved en artikkel om hva de gjør. Det er mange ungdommer som trenger og får hjelp fra BUP. For å få en henvisning til BUP må man til fastlegen. Så er det viktig at du forteller akkurat hvordan du har det. Du bør også fortelle at du har snakket med helsesøster. Det er også lurt å si at du ønsker å få hjelp.

I utgangspunktet kan du gå til fastlegen alene så lenge du er over 12 år. Men jeg synes det er lurt at du snakker med foreldrene dine om dette, om hvordan du har det, hvis du ikke har gjort det allerede. Det kan være godt at foreldrene dine vet om dette slik at du kan få trøst og støtte når du har det vanskelig. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser