Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir veldig lett sint og da klarer jeg ikke å kontrollere meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har fått nok av at folk i klassen roper: Hun er sint, hun kommer til å drepe deg, pass deg for henne for gjør du henne sint vil du ikke leve. Saken er at jeg blir veldig lett sint og da klarer jeg ikke å kontrolere meg. Noen ganger slår jeg noen fordi jeg er så sint. Jeg er også veldig glad i våpen og kampsport. Men jeg er ikke slem og jeg vil ikke at de skal tro jeg er noen jeg ikke er. Før var jeg en helt annen person, jo jeg var glad i våpen men jeg smilte mye, hjalp andre når de trengte det, var full av energi. Nå er jeg kald, smiler aldri, blir lett veldig sint, agressiv. Hva skal jeg gjøre? Kan alt dette skje fordi jeg ikke hadde fått mensen? Og hvorfor er jeg sån? Jeg er helt annerledes!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er slitsomt å bli så sint.  Og det er ikke gøy når andre kommenterer det på den måten du beskriver.  Det er mulig å få hjelp til å bli mindre sint.

Du lurer også på om dette kan ha med å gjøre at du ikke har fått mensen.  Hormoner som også har men pubertet og menstruasjon å gjøre, kan også påvirke humøret litt, så du lettere blir sint, men om hele forklaringen på sinnet ditt ligger her, tror jeg ikke, for det er ikke vanlig å bli så sint som det du beskriver av det.  

Andre ting kan også påvirke så man lettere blir sint.  Det å ikke føle seg sett og forstått, å føle seg sviktet eller tidligere vonde opplevelser kan være med på å påvirke følelsene, også sinnet.  

Har du opplevd noe som har vært vanskelig eller vondt?  -Om det er sånn, er det lurt å prate med noen om det og få hjelp til å håndtere følelsene.  

Uansett hva som er årsaken til at du blir så sint, vil jeg anbefale deg å ta en prat med noen om dette.  Noen hjemme, helsesøster eller lærer.  Det er også lurt å si ifra til lærer om kommentarene fra de andre.  Det kan læreren hjelpe med å få avsluttet, for sånn skal det ikke være.  

Jeg legger også ved et par artikler om det med sinne.  Der kan du se hva det kan skyldes og hvordan man kan bli mindre plaget av det.  Ta en titt og se om det er noen tips du kan prøve å bruke.  

Når du liker kampsport, så driver du kanskje med det.  Gjør gjerne det, for det kan jo være godt å trene for å ha det bra og om du trener med noe du liker, er jo det det beste.  

Ha det godt! -Og være med folk som Er hyggelige og prøv selv å være en god venn.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser