Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å bli tynnere, men har ikke lyst til å få anorexia

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg er en 15 år gammel jente som har lyst til å bli tynnere.Jeg trener håndball,men har ikke lyst å trene mere enn det jeg gjør.Jeg trener ca 3 ganger i uka.Jeg tenkte kanskje på å spise mindre og mindre hver dag.Er redd for om jeg kan få anoreksia,men kan du hjelpe meg med dette?er det dumt?har lyst å bli tynnere,men vet ikke hva jeg skal si til mamma og pappa isåfall.kan du hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Jeg vet ikke om du er overvektig eller ikke.  Det er ikke anbefalt å slanke seg om du ikke er overvektig, men hvis du er det, kan det være relevant å forsøke å gå ned i vekt.  

Når man skal gå ned i vekt, er det viktig å gjøre det på en fornuftig og sunn måte.  Det å fortsette å spise regelmessig og sunt, er lurt, men man kan være mer bevisst på å spise mindre sukker og fett og kanskje også spise litt mindre til hvert måltid.  

Fortsett å trene som du gjør.  Det er jo veldig bra at du trener håndball tre ganger i uka.  Antagelig har du gym i tillegg.  Fortsett med det.  Du trenger ikke å trene mer da, men pass på å prøve å ha en del "hverdagsaktivitet" som å gå og sykle til ting, ta noen styrkeøvelser og kanskje også danse litt til musikk, treffe andre å gjøre noe aktivt i stedet for bare rolige ting o.s.v.  

Ta gjerne en prat med for eksempel helsesøster for å sjekke hvordan vekten din er i forhold til høyde og få vite hva som er anbefalt og evt. få råd om endringer som kan være til hjelp.  

-Etter det kan du jo prate med mamma og pappa og be om litt hjelp om du trenger å gå ned i vekt.  De er jo ansvarlige for innkjøp av mat og også tillaging, så det er lurt å ha dem med på laget.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser