Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke å spise før etter 70 timer. Jeg er sikker på at jeg kommer til å bli helt ute av meg hvis jeg spiser før dette, fordi da føler jeg at jeg har feilet.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har ikkje ete på 44 timar, og får ikkje lov av hovudet mitt til å ete før det har gått 70 timar. Eg klarer ikkje å ha eit normalt kosthold, så enten et eg alt for mykje, eller ingenting. Eg har heilt ekstremt lyst på mat, men eg tørr ikkje ete før det har gått 70 timar, då eg er sikker på at eg kjem til å bli heilt ute av meg fordi eg har feila. Når eg et mykje til vanleg føler eg meg alltid feit og hatar kroppen min etterpå. Føler meg alltid kjempebra når eg klarer å faste like lenge som eg har tenkt. Lurer på kor lang tid det tar før ein besvimer av ikkje å ete noko. Eg er ganske overvektig og drikk ein del vatn når eg ikkje et.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 18 år. Takk for at du skriver til Ung.no 

Du er klar over at dine tanker er uheldig for deg. Du sier også at du ikke klarer å gjøre noe med dine egne helseskadelige tanker. Du vet at du ikke har et sunt kosthold. Nå er du redd for å besvime da du spiser for lite. 

Vi kan ikke si noe konkret i forhold til å besvime. Det hjelper på situasjonen din at du klarer å drikke vann. Det er bra for deg.

Mitt råd til deg er å søke kunnskap og behandling for din spiseforstyrrelse. Når tankene blir vanskelige å forholde seg til, så bør man oppsøke profesjonell hjelp. Fortsetter du med slike tanker står du i fare for å bli svak og syk.

Din fastlege vil kunne henvise deg til psykolog. Det finnes god hjelp å få.

Jeg legger ved noen artikler som kan hjelpe deg på vei.

God bedring!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser