Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet jeg hvem som er ekte venner?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter mye. Jeg begynte nettop i 8a fikk beste kontaktlæreren. Han er sykt snill! <3 men i fjord (trur jeg.) begynte jeg å gå ned i vekt og no i sommer fikk jeg Anoreksia. Jeg blir veid hver uke oss helsesøster op skolen. Læreren min vet om det men ikke de i klassen. Jeg har egentlig ikke lyst å gå opp fordi jeg vil ikke bli stor..først fikk jeg ikke ha gym på skolen, noe jeg hatet! Men no får jeg det fordi, psykologen min sier jeg burde få ha det vis jeg vil. Jeg er drit sjenert på skola og har ingen venner. Hadde før en, men hun ditcha meg for de kule. Så fikk jeg ny men hun ditcha meg for hun:( og no har jeg kanskje en,men hun er Bare sån en gang i uka med meg;( Hvordan vet jeg om hvem som er ekte og fake venner? Hvordan kan jeg bli frisk mot syken min? Jeg vil bli mindre sjenert men hvordan? Jeg tørr engang ikke å rekke opp handen;( alt er dritt! Og no er det jul. Foreldrene mine er skilte, det er tøft..moren min har giftet seg på nytt:( Trenger å få et bedre liv, men how?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år!

Vennskap er en fin ting, men jammen kan det være vanskelig noen ganger også! Du lurer på hvordan du kan finne ut hvem som er ekte venner og hvem som ikke er det. 

En ekte venn er en venn som aksepterer deg for den du er og er lojal mot deg. Det er viktig at du selv er åpen og aksepterende hvis du skal finne en ekte venn. 

Falske venner kan man kanskje oppdage ved at de ikke holder på hemmeligheter, de baksnakker deg og ved at de rakker ned på deg for å stille seg selv i et bedre lys. 

Du skriver at du har anoreksi og at du går til psykolog. Jeg synes du skal fortelle psykologen din at du plages med å være sjenert. Psykologen din skal antakelig aller først hjelpe deg med anoreksien, men det er klart at du kan ta opp dette også. 

På toppen av dette har du skilte foreldre og du gruer deg til jul. Jeg håper du kan snakke med mamma og pappa om det, at du har det vanskelig når det nærmer seg jul. Hvis det er vanskelig å si det kan det mange ganger hjelpe å skrive et brev til foreldrene dine. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser